Monday, January 12, 2009

Web design pentru mobil

Internetul si calculatorul personal au jucat un rol important in apropierea oamenilor, dar in continuare, o buna partea populatiei este exclusa, datorita pretului ridicat al unui calculator. Telefonul mobil schimba acest lucru, permitand cetatenilor de pretutindeni accesul la Internet.

Dupa cum va asteptati, mai sunt inca ceva obstacole de depasit pentru ca Internetul sa devina o comunitate globala prin intermediul telefonului mobil. Dimensiunile destul de mici ale ecranului, precum si lipsa suportului pentru JavaScript, ne duc cu gandul la faptul ca majoritatea site-urilor create pentru un calculator vor fi afisate inadecvat, sau chiar deloc pe un telefon mobil.

Exista numeroase companii pe Internet, ce ofera aplicatii usor de utilizat pentru construirea de siteuri care sunt compatibile cu majoritatea tipurilor de telefoane mobile. Acestea ofera chiar si gazduire pentru aceste site-uri, deseori in schimbul unei reclame pe pagina ta personala, sau iti ofera optiunea de a-ti gazdui siteul pe domeniul tau propriu.

Swift ofera o interfata puternica pentru construirea siteului tau personal 100% compatibil cu telefoanele mobile. Try it yourself.

No comments: